Nájdeš nás aj na:

Inšpirácie

Obujte si lyžiarky a nadýchajte sa čerstvého vzduchu v nádhernej Demänovskej Doline

Obujte si lyžiarky a nadýchajte sa čerstvého vzduchu v nádhernej Demänovskej Doline

Zoberieme vás na potulky krásnou prírodou, užijeme si množstvo zábavy a adrenalínu. A ako bonus vám prezradíme, kde za tými najlepšími zjazdovkami, gurmánskymi zážitkami a relaxom na Liptove.

Demänovskú Dolinu vám určite nemusíme predstavovať, je to najnavštevovanejšia dolina Nízkych Tatier, v šírom kultúrnom svete sa stala populárna už vyše pred sto rokmi, aj vďaka objaveniu komplexov jaskýň z ktorých dve – Demänovská jaskyňa slobody a Demänovská ľadová jaskyňa sú sprístupnené aj turistom a bolo by hriechom ich nenavštíviť. (Jaskyne sú prístupné počas letnej sezóny) Čo poteší športových nadšencov je, že sa tu nachádza tiež najväčšie a najpopulárnejšie lyžiarske stredisko Jasná s kilometrami kvalitných zjazdoviek pre všetkých. Samozrejme musíme spomenúť aj veľa iných rôznych športových aktivít cez bežkovanie, horolezectvo, extrémne bicyklovanie, korčuľovanie a mnoho iných. Skúsenejší turisti sa môžu vydať zdolávať vrcholy Chopok (2024m) alebo Ďumbier (2043m). Ak by ste predsa len vyhľadávali skorej pokojnejší spôsob oddychu, na tomto krásnom mieste výjdu v ústrety aj vám. 

Demänovská jaskyňa slobody
Demänovská jaskyňa slobody

Tie najlepšie zjazdovky a zimná zábava pre celú rodinu

Stredisko Jasná je známe aj ako rodisko našej najúspešnejšej lyžiarky, Petry Vlhovej, ktorá tu má dokonca od roku 2021 zjazdovku nesúcu jej meno. Okrem nej Jasná ponúka svojim návštevníkom cez 40 km zjazdoviek rôznych obtiažností, ktoré sú vhodné pre pokročilých, začiatočníkov i rodiny s deťmi. 

V okolí sa nachádza taktiež cez 70 km bežkárských tratí vhodných pre všetky vekové katogórie, ktoré vám zabezpečia jedinečný zážitok, ako si užiť pobyt na čerstvom vzduchu a pokochať sa nádhernou prírodou. Stačí si len vybrať. 

Na svoje si tu však prídu aj snowboadisti, skialpinisti, milovníci freestylu či freeridu. 

V blízkosti zjazdoviek si môžete vychutnať aj hudobný program a občerstvenie v apré ski baroch, či rôzne aktivity pre rodiny s deťmi vo vybraných časoch a dňoch. 

Ak hľadáte nevšedný zážitok, stredisko vám vie zabezpečiť “raňajky v oblakoch”: 40 minútovú jazdu v luxusnej, špeciálne upravenej kabíne s bohatým raňajkovým menu pre 2-6 osôb. 

Zdroj fotografie: TASR – Miroslava Mlynárová

Aquaparky, wellness a ďaľšie atrakcie na Liptove

Liptov je však známy aj skvelým výberom aquaparkov pre milovníkov teplej vody. 

Relax a zábavu si užijete v množstve celoročne otvorených bazénov, na atrakciách alebo vo wellnesse, asi 20 minút jazdy, od strediska Jasná v Tatralandií. 

Viac ako desiatka termálnych bazénov je otvorená aj cez zimnú sezónu, nájdete tu taktiež rôzne tobogány a vodné atrakcie pre deti. Wellness ponúka zase široký výber sáun, masáži, procedúr a jacuzzi. 

Môžete tu tiež vyskúšať surfovanie na umelých vlnách.

Pár kilometrov ďalej sa nachádza známy vodný park Bešeňová s liečivou prírodnou vodou, stvorenou pre dokonalý oddych po náročnom dni.  SPA centrum ponúka množstvo rôznych sáun spolu s procedúrami a saunovými eventami.

Tatralandia
Bešeňová

Symbolický cintorín obetiam Nízkych Tatier

Hory sú krásne, no občas vedia aj zradiť. Preto je dôležité si pripomínať, že sa stali mnohým osudné a so silou prírody sa bojovať neoplatí. Nad symbolickým cintorínom stojí ako spomienka 6 metrový vyrezávaný kríž. K cintorínu sa dostanete po značených turistických trasách od Demänovskej ľadovej jaskyne, Vrbického Plesa alebo Bielej Púte. 

Múzeum lanovky Von Roll

Pauzu pri lyžovaní, či spestrenie turistiky môžete využiť na návštevu múzea lanovky Von Roll, nachádza sa priamo na Chopku, konkrétnejšie na Kosodrevine. Vidieť tu môžete unikátny systém odpojitelnej sedačkovej lanovky, ktorá bola v času vzniku na danej trase európskym unikátom. 

Artikulárny drevený kostol Svätý Kríž

Liptov sa môže popýšiť aj jednou z najväčších drevených stavieb v Strednej  Európe, je ňou Artikulárny kostol Svätý Kríž, ktorý pojme do svojho interiéru až 6000 veriacich stojí na pomedzí rovnomennej obce Svätý Kríž a obce Lazisko. Za pozornosť určite stojí aj to, že kostol sa pôvodne nenachádzal na tomto mieste, ale bol prevezený zo zatopenej obce Paludza. Interiér je zdobený barokovým zariadením, ktorému dominuje kazateľnica a oltár z roku 1693. Súčasťou kostola je aj samostatne stojaca zvonica. Kostol je pre návštevníkov otvorený aj počas zimnej sezóny. 

Tipy na očarujúcej ubytovanie v Demänovskej Doliny

3* Strachan Family Jasná 

Nový hotel 3* Strachan Family Jasná sa nachádza vo výške 1170 m.n.m. v srdci Jasnej v lokalite Lúčky. Ponúka 20 rodinných izieb s krásnych výhľadom do lona prírody a je tak ideálnym miestom či už pre rodiny s deťmi, páry alebo milovníkov hôr.. Disponuje rozsianym wellness centrom, do ktorého je vstup pre návštevníkov zahrnutý v cene pobytu, môžete tu tak načerpať energiu po náročnej túre či lyžovačke. Na svoje si prídu aj gurmáni, ktorí tu môžu ochutnať špeciality hotelovej kuchyne, pripravovanej z lokálnych a kvalitných surovín s dôrazom na výnimočný zážitok z jedla, či apré ski bar so slnečnou terasou. 

V cene pobytu je zahrnuté:

  • ubytovanie na 2 alebo 3 noci v dvojlôžkovej izbe v hoteli Strachan Family Jasná***
  • Raňajky alebo polpenzia
  • ​Wi-Fi pripojenie
  • bezplatné parkovanie na hotelovom parkovisku
  • zvýhodnené ceny na zapožičanie E-Bikeov, doprava na hotel grátis
  • 2 hod vstup do Wellness & Spa Lesania (neplatí v deň odchodu, platí pri pobyte na 2 noci)
  • lyžiareň vybavená stojanmi na lyže a sušičmi na lyžiarky

Strachan Family Jasná
Wellness & Spa Lesania
Takéto výhľady si užijete v hoteli Strachan Family Jasná

4* Tri Studničky

Hotel Tri studničky sa nachádza uprostred krásnej prírody s výbornou dostupnosťou priamo na zjazdovky. Všetky izby sú unikátne zariadené pre maximálny komfort a zážitok z vášho pobytu. Súčasťou hotela je aj luxusný boutique wellness, v ktorom si na svoje prídu všetci milovníci prvotriedneho oddychu. Využiť môžete vírivku, sauny, horskú pláž alebo vyskúšať niektorú z procedúr. Reštaurácia zase ponúka neopakovateľný gurmánsky zážitok modernej gastronómie v spojení s tradičnou kuchyňou. Hotel je adult friendly, preto je primárne určený pre dospelých návštevníkov a nenájdete tu detský kútik, či špeciálne menu pre deti. 

Očarujúci hotel Tri Studničky
V hotelovom wellness centre zažijete dokonalý relax
Izby sú zariadené so zmyslom pre každý detail

4* Wellness Hotel Grand Jasná

Jeden z najlepších wellness hotelov na Slovensku sa nachádza v bezprostrednej blízkosti lanovky a  zjazdoviek v stredisku Jasná. Svojim návštevníkom ponúka krásne výhľady na Chopok, ktoré si môžete užiť priamo z vonkajšej vírivky, ktorá je súčasťou hotelového wellnessu. Nájdete su aj niekoľko sáun a bazén. Rodiny s deťmi sa určite potešia aj rozsiahlemu detskému kútiku, plného hračiek, hier, herných konzolí a iných aktivít. V reštaurácií vám šéfkuchár pripraví niektorú zo svojich špecialít z menu. Ako bonus dostanete pri ubytovaní v tomto hoteli  skipasy a vstupy do vodných parkov na Liptove. 

Wellness Hotel Grand Jasná
Jedinečný zážitok ponúka vonkajšia vírivka
Z hotela je to len pár krokov na zjazdovky a lanovku

4* Hotel Pošta

Legendárny horský hotel Pošta ponúka svojim návštevníkom všetko pre ich dokonalú dovolenku v horách, nachádza sa pár krokov od lanovky v stredisku Jasná, vďaka tomu sa stáva ideálnym miestom pre vašu lyžovačku. Interiér hotela sa nesie v modernom duchu s dôrazom na detail, personál sa zase postará o to, aby boli splnené všetky požiadavky svojich hostí, ktoré sú pre nich prioritou. Hotel svojim návštevníkom ponúka taktiež moderné wellness centrum a reštauráciu.

Hotel sídli v budove bývalej pošty
Moderné wellness centrum
V reštaurácií môžete ochutnať tradičné jedlá aj špeciality

Demänová rezort

Rezort Demänová sa nachádza pri vstupe do rovnomennej obce, je vzdialený 15 minút jazdy autom od najbližšieho lyžiarskeho strediska Jasná. Moderné ubytovanie v súkromí ponúka ubytovanie v domčekoch s nádherným výhľadom. Rezort  je vhodný pre rodiny s deťmi, v domčekoch sa nachádza kuchyňa, 2 lôžka s 2 prístelkami, samozrejmosťou je parkovacie miesto. V areáli je pre hostí tiež k dispozícií reštaurácia a wellness centrum. Cena ubytovania zahŕňa aj skipass a vstup do fun zóny. 

Ubytovanie v modernom rezorte
Rezort je ideálny pre rodiny s deťmi
Hostia môžu využiť rozsiahle wellness centrum
5/5 - (1 vote)
Klikni a nechaj nám komentár

Spoznaj krásy Slovenska

Inšpirácie

Turistika v Malej Fatre

Autor 11 septembra, 2021

Inšpirácie

Navštív kopce Veľkej Fatry

Autor 30 júna, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend: Zrubová chata Júlia

Autor 20 júna, 2021

Tip na víkend

4*Salamandra Hotel s raňajkami

Autor 23 apríla, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend – Orava Village

Autor 23 apríla, 2021

Inšpirácie

Ako sa nesprávať v prírode!

Autor 8 apríla, 2021

Inšpirácie

Tip na jarnú turistiku? Morskie Oko

Autor 17 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Kamenné more

Autor 16 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Špania dolina

Autor 17 februára, 2021

ZOO

Vianočné sviatky v zoo

Autor 15 januára, 2021

Inšpirácie

Vodopády na Slovensku

Autor 5 januára, 2021

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Liptovský dvor

Autor 9 novembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kutica

Autor 27 októbra, 2020

Tip na víkend

Na Lomnickom štíte snežilo

Autor 29 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kotydž

Autor 14 septembra, 2020

ZOO

Voči šelmám bez rešpektu

Autor 11 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Chalets CEDER

Autor 8 septembra, 2020

Tip na víkend

FoRrest Glamping

Autor 1 septembra, 2020

Tip na víkend

Víkend v Košiciach v hoteli Yasmin

Autor 30 júla, 2020

Najčítanejšie dnes

Odporúčame tiež

Inšpirácie

Turistika v Malej Fatre

Autor 11 septembra, 2021

Inšpirácie

Navštív kopce Veľkej Fatry

Autor 30 júna, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend: Zrubová chata Júlia

Autor 20 júna, 2021

Tip na víkend

4*Salamandra Hotel s raňajkami

Autor 23 apríla, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend – Orava Village

Autor 23 apríla, 2021

Inšpirácie

Ako sa nesprávať v prírode!

Autor 8 apríla, 2021

Inšpirácie

Tip na jarnú turistiku? Morskie Oko

Autor 17 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Kamenné more

Autor 16 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Špania dolina

Autor 17 februára, 2021

ZOO

Vianočné sviatky v zoo

Autor 15 januára, 2021

Inšpirácie

Vodopády na Slovensku

Autor 5 januára, 2021

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Liptovský dvor

Autor 9 novembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kutica

Autor 27 októbra, 2020

Tip na víkend

Na Lomnickom štíte snežilo

Autor 29 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kotydž

Autor 14 septembra, 2020

ZOO

Voči šelmám bez rešpektu

Autor 11 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Chalets CEDER

Autor 8 septembra, 2020

Tip na víkend

FoRrest Glamping

Autor 1 septembra, 2020

Tip na víkend

Víkend v Košiciach v hoteli Yasmin

Autor 30 júla, 2020

Inšpirácie

Ponuka dňa: 3*Hotel Srdiečko so SKIPASSOM

Autor 24 novembra, 2023

Inšpirácie

Ponuka dňa: 4* Hotel Belassi v centre Bojníc

Autor 9 novembra, 2023
koruna turca
Hore