Nájdeš nás aj na:

Inšpirácie

Kam na lyžovačku túto zimu? Vybrali sme pre vás 8 najobľúbenejších lyžiarskych stredísk v Rakúsku

Kam na lyžovačku túto zimu? Vybrali sme pre vás 8 najobľúbenejších lyžiarskych stredísk v Rakúsku

Nevyšla vám tento rok letná dovolenka? Už si brúsite zuby, aby ste si to vynahradili na tej zimnej? Na najobľúbenejšie lyžiarske strediská v Rakúsku už pomaly ale isto padá sneh a to je prvým predpokladom dokonalej zimnej lyžovačky. Ani vy sa už neviete dočkať? Poďte sa teda inšpirovať a vyberajte vopred, kým sú ubytovacie kapacity v rezortoch dostupné.

Kaprun – Zell am See

Jedno z najlepšie vybavených športových a rekreačných stredísk v Rakúsku, a možno aj v celej Európe, obkolesuje práve Kaprun a horský masív Kitzsteinhornu. V oblasti nájdete hneď tri veľké lyžiarske areály a to Schmittenhöhe, areál Maiskogel a ľadovec Kitzsteinhorn. Dokopy tu na vás čaká takmer 140 kilometrov slnečných zjazdoviek a približne 50 vlekov, sedačkových lanoviek a kabínkových lanoviek.

Schmittenhöh sa vyznačuje nádhernými výhľadmi na jazero Zell a na viac ako 30 trojtisícoviek, ktorými sa môžete kochať pri zanechávaní prvej rannej stopy na dokonale upravených zjazdovkách. Na lyžovačku sa do oblasti Kaprunu môžete vybrať hneď na začiatku lyžiarskej sezóny, ale aj na jej úplnom konci, pretože sa tu na ľadovci Kitzsteinhorn lyžuje takmer celý rok. Vleky vás vyvezú od jazera až k ľadovcu a keď budete už z lyžovačky unavení, stredisko ponúka nespočetné množstvo aktivít a to v lete aj v zime.

Vzdialenosť od Bratislavy: 460 km, približne 5 hodín jazdy autom

Približná cena celodenného skipasu pre dospelého: 58 € (cena sa môže meniť v závislosti od rozhodnutia prevádzkovateľa strediska)

Oficiálna stránka strediska: https://www.zellamsee-kaprun.com/en

Tip na ubytovanie: Grüner Baum od 192 € / osoba / 2 noci s polpenziou

Schladming – Dachstein

Jedno z najobľúbenejších rakúskych stredísk Slovákov sa nachádza približne 4 hodiny od Bratislavy. Horský masív Dachsteinu ponúka hneď niekoľko možností lyžiarskych stredísk, ktoré sú roztrúsené na všetkých jeho svetových stranách.

Celkový zoznam lyžiarskych areálov, ktoré tvoria Schladming – Dachstein sú SchladmingRamsau am DachsteinHaus-Aich-GössenbergGröbminger LandÖblarn-NiederöblarnSölktäler Nature Reserve a Grimming-Donnersbachtal. Celková dĺžka zjazdoviek je neuveriteľných 470 kilometrov perfektne upravených tratí a to Schladming – Dachstein radí na pozíciu najväčšieho lyžiarskeho strediska v Rakúsku.

Nájdete tu zjazdovky všetkých obtiažností v rôznych nadmorských výškach a taktiež máte k dispozícií mnohé iné atrakcie okrem lyžiarskych aktivít. Či už sa rozhodnete pre známe výhliadky, alebo návštevu neďalekého mestečka Hallstatt, ktoré je zapísané na zozname UNESCO.

Vzdialenosť od Bratislavy: 375 km, približne 4 hodiny a 15 minút jazdy autom

Približná cena celodenného skipasu pre dospelého: 58 € (cena sa môže meniť v závislosti od rozhodnutia prevádzkovateľa strediska)

Oficiálna stránka strediska: https://www.schladming-dachstein.at/en

Tip na ubytovanie: Berghotel Dachstein od 128 € / osoba / 3 noci s polpenziou

Kitzbühel

Jedno z najslávnejších a najlegendárnejších stredísk na svete je bezpochyby rakúsky Kitzbühel. Tradícia lyžovania sa tu datuje už od prvého Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní na jednom z jeho najťažších kopcov Hahnenkamm, ktorý sa tu išiel prvýkrát už v roku 1931.

Stredisko sa hrdí prezývkou Monte Carlo Álp a to najmä vďaka luxusným hotelom a bohatému aprés ski životu. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tu sťažovať na upravenosť tratí, alebo pohodlie lanoviek a vlekov nebude, pretože sú na špičkovej úrovni.

Dokonale sa tu vyšantia aj vaše deti, pretože tu myslia na budúcich lyžiarskych šampiónov a pripravili detský lyžiarsky svet s tréningovými zjazdovkami, detské lyžiarske škôlky, aj vleky pre deti a začiatočníkov.

Vzdialenosť od Bratislavy: 461 km, približne 5 hodín jazdy autom

Približná cena celodenného skipasu pre dospelého na 2 dni: 97 € (cena sa môže meniť v závislosti od rozhodnutia prevádzkovateľa strediska)

Oficiálna stránka strediska: https://www.kitzbuehel.com/en/

Tip na ubytovanie: Hotel Ehrenbachhöhe od 136 € / osoba / 3 noci s raňajkami

Saalbach Hinterglemm

Dediny Saalbach a Hinterglemm blízko Salzburgu sú spojené s neďalekými strediskami Leogang a Fieberbrunn a tvoria najrozsiahlejšiu prepojenú rakúsku sieť zjazdoviek. Sú vybavené najmodernejšími vlekmi a lanovkami. Strediská sa síce nachádzajú v nižšej nadmorskej výške (aspoň vám nebudú omŕzať prsty), no napriek tomu sú tu každý rok vynikajúce podmienky na lyžovanie a celé stredisko sa radí medzi jedno z najlepších v Rakúsku.

V stredisku na vás čaká spolu viac ako 200 kilometrov upravených zjazdoviek rôznych obtiažností so 62 vlekmi. Sú usporiadané tak, aby na seba jednotlivé stanice nadväzovali, a vy môžete lyžovať celý deň do sýtosti na stále novej zjazdovke. Región je vhodný najmä pre rodiny s deťmi, pre začiatočníkov a stredne pokročilých.

Saalbach, väčšia z dvoch dedín priamo na úpätí svahov, je tradičná rakúska horská dedinka, kde nájdete typické kaviarne, butiky, hotely a čulý après-ski život. Hinterglemm je tichší a vhodnejší pre rodiny s deťmi. Bezplatné skibusy pohodlne spájajú všetky dediny.

Oblasť Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn sa do roku 2023 plánuje spojiť s neďalekým strediskom Zell am See – Kaprun, z čoho vznikne najväčší komplex prepojených vlekov v oblasti. Tak to bude lyžovačka!

Vzdialenosť od Bratislavy: 474 km, približne 5 hodín jazdy autom

Približná cena celodenného skipasu pre dospelého: 53 € (cena sa môže meniť v závislosti od rozhodnutia prevádzkovateľa strediska)

Oficiálna stránka strediska: https://www.saalbach.com/home

Tip na ubytovanie: Pension Gabi od 164 € / osoba / 3 noci s raňajkami

Sölden

Vďaka vysokej nadmorskej výške a dvom prepojeným ľadovcom je Sölden zárukou skvelých lyžiarskych a snehovým podmienok. Najvyššia stanica sa nachádza v nadmorskej výške až 3 250 metrov, takže sa poriadne oblečte. Nie je nič výnimočné, že tu lyžiarska sezóna začína už v septembri a končí v júni.

Sölden si môžete pamätať aj z filmu o Jamesovi Bondovi Spectre z roku 2015, kde bolo stredisko použité ako kulisa pre akčné scény. Už takmer 20 rokov je stredisko aj dejiskom svetového pohára, konkrétne na zjazdovke Rettenbach. Na ďalších 150 km tratí si vyberú rodiny s deťmi, skúsení lyžiari aj milovníci adrenalínového freeridu. Nájdete tu aj najdlhšiu zjazdovku v Rakúsku, ktorá meria takmer 13 kilometrov.

Vzdialenosť od Bratislavy: 646 km, približne 6 hodín 30 minút jazdy autom

Približná cena celodenného skipasu pre dospelého: 52 € (cena sa môže meniť v závislosti od rozhodnutia prevádzkovateľa strediska)

Oficiálna stránka strediska: www.soelden.com

Tip na ubytovanie: Hotel Garni Urbanhof od 280 € / osoba / 4 noci s raňajkami

Ischgl

Stredisko Ischgl je známe ako najväčšie centrum après-ski života v Alpách, no obľubuje ho aj veľa naozaj oduševnených lyžiarov. Vysoká nadmorská výška a severne orientované svahy zaisťujú výborné lyžiarske podmienky. V tomto lyžiarskom stredisku sa dokonca môžete voziť z Rakúska do Švajčiarska a opäť zo Švajčiarska do Rakúska.

Najnáročnejších lyžiarov tu čaká dostatočná zásoba čiernych zjazdoviek, ale aj freeridový terén. Prepravná kapacita tunajších lanoviek je 80 000 osôb za hodinu, takže sa naozaj nemusíte obávať, že budete stáť a čakať v radoch. V prípade, že máte na lyžovačke aj malých lyžiarov, lepšou voľbou bude lyžovačka v susednej dedinke Kappl so 40 kilometrami zjazdoviek v nadmorskej výške od 1175 do 2700 metrov. Kappl rád privíta malých návštevníkov na dobrodružných zjazdovkách, v lyžiarskych školách, v zábavnom parku a na sánkarskej dráhe.

Vzdialenosť od Bratislavy: 661 km, približne 6 hodín 42 minút jazdy autom

Približná cena celodenného skipasu pre dospelého: 58 € (cena sa môže meniť v závislosti od rozhodnutia prevádzkovateľa strediska)

Oficiálna stránka stránke: www.ischgl.com/en

Tip na ubytovanie: Hotel Garni Alpenhof Ischgl od 806 € / osoba / 7 nocí s raňajkami

Obertauern

Obertauern je obľúbené lyžiarske stredisko ležiace vo veľkej nadmorskej výške v priesmyku, ktorému vďačí za veľmi nízku mieru oblačnosti. Preto tu väčšinou svieti slniečko. Z neľadovcových stredísk sa vyznačuje práve dlhou výdržou snehovej pokrývky. Lyžiarske stredisko je situované uprostred nádhernej salzburskej prírody v nadmorskej výške medzi 1630 a 2313 m.n.m. a svojim návštevníkom ponúka 100 kilometrov zjazdoviek prevažne miernej obtiažnosti, 26 vlekov a lanoviek, z toho dve kabínkové, zaručujú plynulú distribúciu lyžiarov na upravené svahy.

Vzdialenosť od Bratislavy: 395 km, približne 4 hodín 16 minúť jazdy autom

Približná cena celodenného skipasu pre dospelého: 49 € (cena sa môže meniť v závislosti od rozhodnutia prevádzkovateľa strediska)

Oficiálna stránka strediska: https://www.obertauern.com/en

Tip na ubytovanie: Tauernhous Wisenegg od 231 € / osoba / 3 noci s polpenziou

Nassfeld

Priamo na hraniciach Talianska a Rakúska sa nachádza najväčšie stredisko v Korutánsku – Nassfeld. Veľmi obľúbené je najmä pre svoje dobré snehové podmienky a množstvo slnečných dní. Na 110 km zjazdoviek sa nachádza aj na najdlhšia kabínová lanovka v Alpách Millenium-Express z Tröpolachu s dĺžkou 6 kilometrov a prevýšením 1 300 metrov.

Stredisko ocenia najmä rodiny s deťmi, lebo zjazdovky sú stredne náročné a vhodné na učenie. Určite si tu pochutnáte aj na netradičnej kuchyni, ktorá kombinuje prvky korutánskej, talianskej a slovinskej gastronómie.

Vzdialenosť od Bratislavy: 471 km, približne 4 hodín 45 minút jazdy autom

Približná cena celodenného skipasu pre dospelého: 47 € (cena sa môže meniť v závislosti od rozhodnutia prevádzkovateľa strediska)

Oficiálna stránka strediska: https://www.nassfeld.at/en

Tip na ubytovanie: Almhotel Kärnten od 309 € / osoba / 3 noci s polpenziou

5/5 - (2 votes)
Klikni a nechaj nám komentár

Mirka si už dávno uvedomila, že jeden život jej bude málo, aby stihla zažiť všetko čo si naplánuje a navštíviť všetky miesta o ktorých sníva. Preto vyberá vždy to najlepšie. Najviac miluje neporušenú prírodu ďaleko a vysoko v horách. Stretnete ju na lyžiach, v meste pri knihe, na káve, na skale, v posilke, telocvični, v galérii, so psom v lese, či bežať popri Dunaji. V Pelikáne robí presne to, čo ju baví a ako produktová špecialistka pre vás spája najlepšie letenky s najlepšími hotelmi a zážitkami.

Spoznaj krásy Slovenska

Inšpirácie

Turistika v Malej Fatre

Autor 11 septembra, 2021

Inšpirácie

Navštív kopce Veľkej Fatry

Autor 30 júna, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend: Zrubová chata Júlia

Autor 20 júna, 2021

Tip na víkend

4*Salamandra Hotel s raňajkami

Autor 23 apríla, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend – Orava Village

Autor 23 apríla, 2021

Inšpirácie

Ako sa nesprávať v prírode!

Autor 8 apríla, 2021

Inšpirácie

Tip na jarnú turistiku? Morskie Oko

Autor 17 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Kamenné more

Autor 16 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Špania dolina

Autor 17 februára, 2021

ZOO

Vianočné sviatky v zoo

Autor 15 januára, 2021

Inšpirácie

Vodopády na Slovensku

Autor 5 januára, 2021

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Liptovský dvor

Autor 9 novembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kutica

Autor 27 októbra, 2020

Tip na víkend

Na Lomnickom štíte snežilo

Autor 29 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kotydž

Autor 14 septembra, 2020

ZOO

Voči šelmám bez rešpektu

Autor 11 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Chalets CEDER

Autor 8 septembra, 2020

Tip na víkend

FoRrest Glamping

Autor 1 septembra, 2020

Tip na víkend

Víkend v Košiciach v hoteli Yasmin

Autor 30 júla, 2020

Inšpirácie

Top 5 ,,netrekingových“ atrakcií v Tatrách

Autor 15 apríla, 2024

Inšpirácie

Malebné Trenčianske Teplice (nielen) s deťmi

Autor 2 apríla, 2024

Najčítanejšie dnes

Odporúčame tiež

Inšpirácie

Turistika v Malej Fatre

Autor 11 septembra, 2021

Inšpirácie

Navštív kopce Veľkej Fatry

Autor 30 júna, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend: Zrubová chata Júlia

Autor 20 júna, 2021

Tip na víkend

4*Salamandra Hotel s raňajkami

Autor 23 apríla, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend – Orava Village

Autor 23 apríla, 2021

Inšpirácie

Ako sa nesprávať v prírode!

Autor 8 apríla, 2021

Inšpirácie

Tip na jarnú turistiku? Morskie Oko

Autor 17 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Kamenné more

Autor 16 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Špania dolina

Autor 17 februára, 2021

ZOO

Vianočné sviatky v zoo

Autor 15 januára, 2021

Inšpirácie

Vodopády na Slovensku

Autor 5 januára, 2021

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Liptovský dvor

Autor 9 novembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kutica

Autor 27 októbra, 2020

Tip na víkend

Na Lomnickom štíte snežilo

Autor 29 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kotydž

Autor 14 septembra, 2020

ZOO

Voči šelmám bez rešpektu

Autor 11 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Chalets CEDER

Autor 8 septembra, 2020

Tip na víkend

FoRrest Glamping

Autor 1 septembra, 2020

Tip na víkend

Víkend v Košiciach v hoteli Yasmin

Autor 30 júla, 2020

Inšpirácie

Top 5 ,,netrekingových“ atrakcií v Tatrách

Autor 15 apríla, 2024

Inšpirácie

Malebné Trenčianske Teplice (nielen) s deťmi

Autor 2 apríla, 2024

Inšpirácie

Ponuka dňa: 3*Hotel Srdiečko so SKIPASSOM

Autor 24 novembra, 2023

Inšpirácie

Ponuka dňa: 4* Hotel Belassi v centre Bojníc

Autor 9 novembra, 2023
Hore