Nájdeš nás aj na:

Regióny

12 tatranských hotelov, ktoré sú láska na prvý pohľad

12 tatranských hotelov, ktoré sú láska na prvý pohľad

Ste pripravení, odhaliť tie najkrajšie, najlepšie a najluxusnejšie hotely v srdci našich veľhôr? Vyhrievaný bazén s výhľadom na Tatry, luxusné chatky ako vystrihnuté z rozprávky, hotel priamo v akvaparku či zariadenie podľa Feng shui. Dokonalá romantika, úžasné zážitky pre vaše deti, turistické chodníčky a špičkové lyžiarske zjazdovky ako na dlani. Dovolenka na Slovensku ako sa patrí!

Do týchto 12 hotelov sme sa po uši zamilovali a dovolenka v každom nich bude pre vás nezabudnuteľný zážitok. Všetky ponúkajú bezstarostný wellness, výnimočné služby a krásne prostredie slovenských hôr.

1. Grandhotel Praha****, Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry

Neprehliadnuteľný a legendárny. Grandhotel Praha jednoducho dotvára kolorit Tatranskej Lomnice. Známy je svojou secesnou architektúrou, výbornou tradičnou kuchyňou, ktorá hravo využíva lokálne produkty a tatranské bylinky a moderným wellness centrom, kde ožíva dlhoročná tradícia tatranského kúpeľníctva.

Najväčšou atrakciou Grandhotela Praha je vyhrievaný vonkajší bazén s výhľadom na štíty našich veľhôr. Dajte si pohár dobrého vína a užite si kúpeľ priamo pod hviezdami – jedinečný zážitok vo Vysokých Tatrách.

2. Hotel Pošta****, Demänovská dolina, Nízke Tatry

Buďte medzi prvými, ktorí si užijú luxusný wellness v úplne novom hoteli v Nízkych Tatrách. Vyjdite z hotela a rovno skočte na lyže, pretože bývať budete iba pár metrov od zjazdovky obľúbeného strediska Jasná. Nehovoriac o skvelej reštaurácii, ktorá hravo kombinuje tradičnú kuchyňu regiónu s modernými trendami.

Pýtate sa, podľa čoho nesie tento krásny boutique hotel svoje meno? Všetko vychádza z histórie a tradície – na tomto mieste totiž kedysi stála stará pošta, cez ktorú sa posielali a doručovali listy do celého okolia. V blízkosti sa nachádza množstvo turistických chodníčkov a nebudete to mať ďaleko ani do okolitých akvaparkov.

3. Hotel FIS***, Štrbské Pleso, Vysoké Tatry

Iba kúsok od Štrbského plesa sa nachádza hotel FIS. Lyžiarske svahy, bežecké trate a turistické chodníčky sú doslova iba pár metrov. Či už sa do Tatier chystáte za turistikou, lyžovačkou alebo snívate o príjemných prechádzkach a dobrom jedle, hotel FIS je skvelým miestom. Zariadenie ako aj štýlový wellness iba dotvárajú atmosféru pravého a útulného horského hotela.

Skvelá správa pre všetkých majiteľov psíkov je, že vaši štvornohí členovia rodiny sú tu viac než vítaní. Prvý dog-friendly hotel v Tatrách vám nebude účtovať žiadne extra poplatky a psíkovi nachystá prekvapenie vo forme mlsky na izbe.

4. Chalets Jasná de Luxe****, Vysoké Tatry

Uprostred Demänovskej doliny, priamo v lone krásnej prírody sa nachádzajú špičkové apartmány Chalets. Ak hľadáte horskú atmosféru útulného a zároveň luxusného zrubu, Chalets sú pre vás ako stvorené. Spríjemnite si večer v komornom wellness, pozorujte hviezdy priamo z vírivky pod holým nebom alebo si spravte pohodu pri pukajúcom kozube, ktorý je v obývačke každej chatky.

A aby toho nebolo málo, zjazdovku najznámejšieho lyžiarskeho strediska na Slovensku, Jasná, budete mať len pár krokov od prahu vášho apartmánu. Romantický útek z reality, pravá rodinná dovolenka alebo oslava v kruhu priateľov, pobyt v Chalets Jasná de Luxe bude nezabudnuteľným zážitkom.

5. Galeria Thermal Bešeňová****

Chcete zažiť dokonalý oddych? Doprajte si úplne exkluzívny zážitok – pobyt v prvom a jedinom holistickom hoteli na Slovensku. Inými slovami, sa absolútne zrelaxuje vaše telo, myseľ, ako aj duch. Celosvetovo rozšírený koncept totiž pristupuje k ľudskej bytosti ako k jednému celku, a pozornosť venuje všetkým trom spomínaným úrovniam.

Hotel Galeria Thermal Bešeňová vás dostane modernými presvetlenými priestormi a izbami, výhľadom na majestátne hory ale najmä liečivou geotermálnou vodou a špičkovými službami. Doprajte si ozdravujúce procedúry, saunové rituály a terapie so skúsenými saunamastrami. Wellness tak, ako ho poznáte sa zmení na úplne nový zážitok na svetovej úrovni. Ak chcete nájsť stratenú rovnováhu a pokoj, tento unikátny koncept splní všetky vaše sny.

6. Grandhotel Starý Smokovec****, Vysoké Tatry

Navštívte jeden z najkrajších hotelov v Starom Smokovci, ktorý vás razom prenesie v čase. Secesná architektúra, príjemné tóny saxofónu či klavíra a výborné menu inšpirované rakúsko-uhorskou kuchyňou. Počas svojej viac ako 100-ročnej tradície hostil mnoho známych ľudí, medzi inými Eduarda Beneša, manžela britskej kráľovnej a obľúbil si ho aj Fidel Castro.

Dnes je obľúbený najmä kvôli jedinečnému vintage nádychu, skvelej polohe hneď pri stanici lanovky na Hrebienok a príjemnému wellness centru so širokou ponukou masáži a procedúr.

7. Holiday Village Tatralandia

Iba pár krokov od známeho aquaparku Tatralandia nájdete štýlové a tématický ladené chatky rezortu Holiday Village. V tomto liptovskom stredisku o zábavu rozhodne nebude núdza. Lyžiarske strediská sú iba na skok, Keltský saunový svet je priamo v areáli a akvapark ponúka kryté atrakcie pre malých aj veľkých aj na zimné obdobie.

Užite si tropický raj, so všetkým čo k tomu patrí vrátane skutočných paliem, koralov a mušlí, objavte stroskotaný vrak lode alebo sa so svojími ratolesťami vydajte na hon za pirátskym pokladom. Lepšie miesto na rodinnú dovolenku nepoznáme! 🙂

8. Tri Studničky****, Demänovská Dolina, Nízke Tatry

Chcete zažiť dokonalú harmóniu s prírodou? Preneste sa do iného sveta, ktorý vládne v hoteli Tri Studničky. Pozitívnu energiu tu umocňuje zariadenie podľa Feng Shui, každá izba je zariadená úplne unikátne a budete sa tu cítiť ako v tom najútulnejšom horskom zrube. Nové sily načerpáte v komornom boutique wellness centre.

Čakajú na vás sauny, horská pláž, pre tých odvážnych aj osvieženie v horskom pôtočiku Demänovka, ako aj Zen procedúry so špičkovými odborníkmi. Gastronomický zážitok vám pripravia kuchári v štýlovej reštaurácii. Jedlá z tých najlepších surovín hravo kombinujú tradičnú kuchyňu s kulinárskymi trendami.

9. Hotel Grand Jasná****, Nízke Tatry

S hotelom Grand sa spája mnoho superlatívov. Je skvelým miestom pre rodinnú dovolenku a radí sa medzi špičku v kategórií „kids friendly“ hotelov. Na deti čaká herný kútik, množstvo hračiek, spoločenských hier, konzol a športových aktivít. Iba pár metrov od hotela sa nachádza lanovka, ktorá vás vyvezie na zjazdovky lyžiarskeho strediska Jasná, lyžiarska škola, škôlka a klzisko.

Príjemne unavení z lyžovačky sa môžete zrelaxovať v špičkovom wellness centre, ktoré má relaxačný bazén, saunový svet a čerešničkou na torte sú vonkajšie vírivke, kde si môžete dopriať romantiku priamo pod hviezdami s výhľadom na Chopok.

10. Hotel Kukučka****, Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry

Vitajte v príjemnom horskom hoteli priamo pod Lomnickom štítom. Vyjdite z hotela a vydajte sa jedným z mnohých turistických chodníčkov, ktoré sa tiahnu do všetkých smerov, vyvezte sa lanovkou na Skalnaté pleso alebo až na samotý Lomničák, alebo zbierajte zimné zážitky priamo z úžasných lyžiarskych zjazdoviek.

Po aktívnom dni si doprajete relax v saune, vírivke alebo na profesionálnej masáži. Rodinná atmosféra, výborná kuchyňa a tradične zariadené izby s nádychom luxusu robia z hotela Kukučka obľúbené miesto pre výlet s deťmi, romantický útek pre dvojicu alebo aktívnu dovolenku plnú športových zážitkov.

11. Hotel Srdiečko***, Jasná, Nízke Tatry

Priamo pod obľúbenou zjazdovkou z rámci lyžiarskeho strediska Jasná nájdeme útulný hotel Srdiečko. Útulné drevené zariadenie, samotný názov a milý personál mu dodávajú nádych horskej chaty, kde sa každý ihneď cíti ako doma. Harmonický a prírodný interiér wellness centra vám poskytne potrebný oddych po celom dni na lyžiach a vy si môžete vychutnať horúcu vírivku priamo na terase.

V hotelovej reštaurácií vám zase naservírujú výborné chody z tradičnej slovenskej kuchyne obohatené fantáziou šéfkuchára a poobednú kávičku si môžete dopriať zo Ski-Lounge priamo na svahu. Hotel Srdiečko je skrátka tak srdečný, že sa sem budete radi vracať.

12. Hotel Bešeňová****

Zahoďte starosti za hlavu a ponorte sa do liečivej vody priamo v srdci Liptova. Hotel Bešeňová je súčasťou komplexu Gino Paradise Bešeňová, takže stačí vyjsť z izby, prejsť pá krokov a vybrať si, na čo máte chuť. Zaplávajte si v jednom z množstva vonkajších a vnútorných bazénov s termálnou vodou, vybláznite sa na tobogánoch v akvaparku alebo si doprajte dávku adrenalínu pri splavovaní či potápaní.

Božský kľud, pohoda a špičkové služby na vás čakajú vo Wellness & Spa centre. Posedítete si na kráľovskom vyhrievanom kresle z 24-karátového zlata, vyskúšate pravú tureckú mydlovú masáž a relax zakončíte na masážnej procedúre. Bešeňová bude zážitkom pre celú vašu rodinu.

Nezabudnite, že na pobyty na Slovensku môžete využiť príspevok na ubytovanie od štátu resp. rekreačný poukaz.

5/5 - (1 vote)
Klikni a nechaj nám komentár

Spoznaj krásy Slovenska

Inšpirácie

Turistika v Malej Fatre

Autor 11 septembra, 2021

Inšpirácie

Navštív kopce Veľkej Fatry

Autor 30 júna, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend: Zrubová chata Júlia

Autor 20 júna, 2021

Tip na víkend

4*Salamandra Hotel s raňajkami

Autor 23 apríla, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend – Orava Village

Autor 23 apríla, 2021

Inšpirácie

Ako sa nesprávať v prírode!

Autor 8 apríla, 2021

Inšpirácie

Tip na jarnú turistiku? Morskie Oko

Autor 17 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Kamenné more

Autor 16 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Špania dolina

Autor 17 februára, 2021

ZOO

Vianočné sviatky v zoo

Autor 15 januára, 2021

Inšpirácie

Vodopády na Slovensku

Autor 5 januára, 2021

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Liptovský dvor

Autor 9 novembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kutica

Autor 27 októbra, 2020

Tip na víkend

Na Lomnickom štíte snežilo

Autor 29 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kotydž

Autor 14 septembra, 2020

ZOO

Voči šelmám bez rešpektu

Autor 11 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Chalets CEDER

Autor 8 septembra, 2020

Tip na víkend

FoRrest Glamping

Autor 1 septembra, 2020

Tip na víkend

Víkend v Košiciach v hoteli Yasmin

Autor 30 júla, 2020

Najčítanejšie dnes

Odporúčame tiež

Inšpirácie

Turistika v Malej Fatre

Autor 11 septembra, 2021

Inšpirácie

Navštív kopce Veľkej Fatry

Autor 30 júna, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend: Zrubová chata Júlia

Autor 20 júna, 2021

Tip na víkend

4*Salamandra Hotel s raňajkami

Autor 23 apríla, 2021

Tip na víkend

Tip na víkend – Orava Village

Autor 23 apríla, 2021

Inšpirácie

Ako sa nesprávať v prírode!

Autor 8 apríla, 2021

Inšpirácie

Tip na jarnú turistiku? Morskie Oko

Autor 17 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Kamenné more

Autor 16 marca, 2021

Tip na víkend

Tip na výlet – Špania dolina

Autor 17 februára, 2021

ZOO

Vianočné sviatky v zoo

Autor 15 januára, 2021

Inšpirácie

Vodopády na Slovensku

Autor 5 januára, 2021

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Liptovský dvor

Autor 9 novembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kutica

Autor 27 októbra, 2020

Tip na víkend

Na Lomnickom štíte snežilo

Autor 29 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na netradičné ubytovanie – Kotydž

Autor 14 septembra, 2020

ZOO

Voči šelmám bez rešpektu

Autor 11 septembra, 2020

Tip na víkend

Tip na ubytovanie – Chalets CEDER

Autor 8 septembra, 2020

Tip na víkend

FoRrest Glamping

Autor 1 septembra, 2020

Tip na víkend

Víkend v Košiciach v hoteli Yasmin

Autor 30 júla, 2020

Inšpirácie

Ponuka dňa: 3*Hotel Srdiečko so SKIPASSOM

Autor 24 novembra, 2023

Inšpirácie

Ponuka dňa: 4* Hotel Belassi v centre Bojníc

Autor 9 novembra, 2023
koruna turca
Hore